13 Okt 2012

REZEKI DATANG BERGOLEK

REZEKI DATANG BERGOLEK

Welcome to university teknologi mara cawangan sabah, kota kinabalu




For the first time masuk uitm k.k !! ouh! No pulak, for the second time came to uitm k.k! on 7 june 2012.. arrghh! I’m so stress tau bila dah dapat roomate yang non-muslim..keluhan pertama yg kluar dri mulut aku! Hamper nak menanggis tauu~~..hahaha!! lucu la I ne :P, dan paling penting korang mesti tau… aras paling tertinggi… ARAS 5 .. haha! Dah la aku kurus,, naik..trun..naik..turun..bhooaa!! paling menang tauu!! Tapi cayalah…best dea pnya pemandangan.. u all nak tinguk? Joomm terjaahh~!!



Kalau u all nak tau..inilh pmndgnnya.. best tauu..org sabah bilang SIUK bah..hhehe!! tapi ni di saat2 terakhir aku kat sini…last paper tau… pagi2 jam 6 dah bangun..smgt..hehe… dah nak kuar topic dh ne..ceeh waa~ hahaha! Then, dkt sini, ramai kenalan tau.. paling penting girl la weii~ bwt pe boy !! x berminat langsung.. mintak pujinyee adalah…~
Dalam satu mggu kami orentasi, dah nak cerita ne.. 1st day.. gilerr~!! Masuk dewan,..serba mewah urg bilang uii~!! Basar gink…laa~ xpla ak gmbr…tapii..fuyoo..besar…kalah rumah! Tp ak xbilang klh dwn ums.. tu jgn lwnlh…menang lah tu korg… tapi ak sgtsgt brsykur sbb sedetik pn d hati ni x penah nak tfkir yg ak akn dpt jejaki ke Universiti tau..!!
Dalam masa 1mggu tu..hari k’3nya ak x silap…fuh~ syafakillah utkku.. demam aku…org brunei bilang..ketuungkalan bah..hahaha!! dah la bangunnya jam 4… ada turn lagi nak mandi..mna nk mgiron, mna nak pkai bju..solat segala…ya Allah , kesiann tauu~!! Dah tu endingnye jam 12..haiiyh~ teruk tau…kna marah2 lagi…derr~!! Yg aku suka wat dee jak..pling best..kolling sma c mr. aii nah..bangkung2 lagi mata atu…nangis2 lagi bah skali~~ .. esoknya..nah…tabal bawah mata..hahahahaa! punye teruk kw faran!..cehh~ tu mula2..mcm knk2 jua bah…sandih tau! Hahaha!!~
Sempat lagi tau aku snap2…jap yaa~ terjah dulu..ini la kwnkwn aku masa orentasi..ada yg PRA ada yg DIP..almaklumm~~ ;) rezeki masingmasing kann??!






Inilah kawan2 aku tyme orentasi..nak p mna msti ber’4..ikung! hahaha~!!
Best sesangat la kunun nye orentasi tu..but it’s okay la..hahah!! kebiasaan nye mmg bgitu bah!!
4 bulan aku di sini… xkerasaan bah…di saat2 akhir tu la aku sedih..trkenang kngn paling indah..mana sama classmate.. roommate nye..aduii.. best sesangat !! ak nak citer pasal roommate la dulu ye…
Dah x smpai 1 mggu ak dh biasa dengan dorang… aku bilang hari tu x suka kan bkwn dgn non-muslim ni..tpi itu salah ! tersalah tafsiran ! sist and c mr. dah bilang…bgus lagi kwn sma non- bah…weyhh~ tapi aku?? Membantah habis2an bah dulu..tapi skg x! aku lagi suka dri yg x sama agama…bukan nak kata apalah.. ak tau juga hukum hakam bla kita bkwn sama non-muslim ne …. Bestnye..dorang lebih memahami!! Paling penting sekali~!! Ada la satu org ne…roommate aku juga bah… dea prnh tgur n tnya aku… beginiii~ she: “faran, kau sudah solat? “ me : “dalam hati (ya allah, baiknya dea..kasi ingt aku ) then aku bilang la.. belum Lgi..hhe ;) she: “ohh,, ingt sudh, kw solat laa” me : oke..kjp lagi…. Ya Allah ya Tuhanku, xsgka.. non-muslim tu..lbih fhm ..aii..sgguh baik.. dn trus trglah… dh mcm family tau.. err~~ rindu gilerr aku tau.. oh ya! Nak tau tak?? Jom terjahhh… my beloved roommate…. 




yg ne nama dea elysa…nice gurl tau…




yang ne nama dea Onna… umur dea 20th…nice smile 



yang ne..nama dea richel..sii kecik molek…rendh dari aku..nice 
I realllyyyyyyyy misssssss my roommate !!argghhh~!! so~ dunt judge a book by it’s cover….hahahaha``~~!!! :P
Al kesah classmate aku pulo..kekadangnye macam berpuak2 derr…astaga!! Apa halnye…tapi..ak nak kasi kamu terjah juga…okey~!!



Inilah orang kelass aku…tapi ada yg menghilangkan diri lagi…sebab ESKEP !! hahahaha~!!

TAMAT…

2 ulasan:

  1. wahh.. bestnya .. hehe..

    BalasPadam
  2. BEST eik..hehehe :D tapi best lagi dkt limauan....

    BalasPadam